Туристическо дружество „Орлово гнездо” откри новата постройка към хижа „Бузлуджа”

STZAGORA.NET

Близо 80 години, след като е построена с дарения и доброволен труд на цялото казанлъшко гражданство, благодарение инициативата на Туристическо дружество „Орлово гнездо” така наречената “малка хижа „Бузлуджа” от днес вече е с допълнителна постройка. Разширението на хижата е направено отново с доброволен труд на туристите и със собствени средства на дружеството. То разполага с десет легла, а към всяка стая има самостоятелен санитарен възел.

С гайди, с хоро въпреки дъжда и с много настроение туристите и техните приятели отбелязаха откриването на новата сграда към хижата. На официалната церемония лентата прерязаха председателят на ТД „Орлово гнездо” Жельо Желев и секретарят Кръстьо Петков. Курбан за здраве бе осветен от свещениците Константин и Димитър от катедралния храм „Св. Йоан Предтеча” в Казанлък, след което те поръсиха със светена вода помещенията и събралите се планинари.

На тържеството в Балкана присъстваха и представители на туристически дружества в страната.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн