Водата в три села остава негодна за пиене

STZAGORA.NET
Максимално високо – 100%, остава микробното число на водата в старозагорското село Горно Ботево, стана ясно в петък, след получаване на окончателните резултати от първото изследване, направено от експертите на РЗИ – Стара Загора.

В другите две села с проблеми след падналите проливни дъждове – Пшеничево и радневското Сърнево, водата също е замърсена, но в по-малка степен, съобщи за медията ни главният секретар на здравната инспекция инж.Светла Карастоянова.

В събота бе направено промиване на водоснабдителната канализация и вчера (13 май) РЗИ взе нови проби както от водоизточника, така и от чешмите на потребителите в трите села. Междинните резултати ще са готови днес следобед, след изтичане на 24-часовия период, който ще установи дали има растеж на бактерии. Крайните резултати ще са ясни във вторник, уточни процедурата инж. Карастоянова. През това време жителите на трите села не трябва да ползват водата от чешмите за пиене, за готвене и миене.

Добрина СЛАВОВА
*gerb

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн