Областният управител Недялко Недялков и посланикът на Иран Голамреза Багери обсъдиха възможностите за инвестиции

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков прие днес посланика на Ислямска република Иран у нас Н. Пр. Голамреза Багери и втория секретар и отговорник по икономическите и търговските въпроси г-н Мохаммад Махди Моради. Визитата на иранския посланик се осъществява във връзка с подписаното преди година споразумение за сътрудничество между областния управител на област Стара Загора и областния управител на област Лорестан.

Посланик Багери, от името на областния управител на Лорестан Хабиболах Дехмарде, връчи покана на областния управител Недялко Недялков за посещение в област Лорестан, като изрази убедеността си, че за в бъдеще двете области имат много сходни сфери, по които да си сътрудничат.

Недялко Недялков запозна иранската делегация с възможностите за инвестиции в региона, с икономическите и културни характеристики на област Стара Загора. В областта на спорта се оказа, че и двете области развиват и постигат добри резултати, особено във футбола и борбата.

„С всяко нещо, което вие казахте, отваряхте прозорец за сътрудничество между нашите две области. Много се надявам тези възможности да превърнем в проекти”, с тези думи посланик Багери се обърна към областния управител.

Енергетика, въгледобив, преработвателна и хранително-вкусова промишленост са отраслите, които са добре развити и в двете области и могат да станат обект на сътрудничество. Ислямска република Иран е на първо място в света по производство на общо количество газ и петрол – 650 млн. куб. м. на ден. Само за една година в енергетиката са инвестирани 200 млрд. долара, подчерта посланик Багери. Той информира, че за първи път в Иран се строи електроцентрала, която ще използва въглища, въпреки че страната е на първо място в света по залежи. Областният управител Недялко Недялков изтъкна наличието на добри специалисти и мениджъри в областта на енергетиката, електрониката и машиностроенето в регион Стара Загора.

Посланик Голамреза Багери заяви в края на срещата, че е изключително доволен от визитата и благодари за топлото посрещане на Недялко Недялков и екипа му.

Н. Пр. посланик Багери получи планински кристал със знака на областния управител, той от своя страна подари на г-н Недялков традиционен ирански сувенир.
*gerb

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн