Референдумът за село Яворово е пренасрочен за 8 юли

STZAGORA.NET

Недялко Недялков

Нова дата за провеждане на референдум за жителите на с. Яворово определи със своя заповед от днес областният управител Недялко Недялков. Референдумът ще се състои на 8 юли 2012 г, когато жителите на с. Яворово, община Чирпан, ще отговорят на въпроса: „Съгласни ли сте с. Яворово да се отдели от Община Чирпан и да се присъедини към Община Стара Загора?”.

Причината за насрочване на новата дата е неизпълнението на законови задължения от страна на община Чирпан, както и опитът на Общински съвет Чирпан да осуети провеждане на референдума на 13 май чрез обжалване пред Административния съд в Стара Загора на заповедите на областния управител от 6 април, с които се утвърдиха образци на книжа и необходимият бюджет. С Определения от 3 май жалбите на Общински съвет Чирпан бяха оставени без уважение от съда.

Според Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление информационната кампания започва 30 дни преди датата на провеждане на референдума и приключва 24 часа преди него.

Община Чирпан не спази сроковете за организиране на информационна кампания, не извърши консултации в срок за съставяне на СИК и образуване на избирателни секции, както и не състави и обяви официално избирателните списъци.
*vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн