Кой как ще чества утре Деня на победата и Деня на Европа

STZAGORA.NET
Денят на победата над хитлерофашизма и Денят на Европа 9 май ще бъде отбелязан утре (сряда) от 18 часа пред паметника-костница на съветския воин, съобщи председателят на Инициативния комитет Донка Черковска. Организатори са общинските организации на БСП и БАС, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Руският клуб, Руски клуб и приятели, Тракийското дружество „Одринска епопея”, СОУ „Максим Горки”. Поканени са ветерани от войните и военноинвалиди, социалисти, антифашисти и граждани, които ще почетат паметта на загиналите и ще положат венци и цветя в знак на признателност.

След церемонията в залата на Военния клуб ще има празничен концерт с участието на състави от СОУ „Максим Горки”, вокална група „Звездопад”, фолклорен състав на Тракийскоото дружество, мъжка вокална група „Авангард”, група „Подружки” на Руски клуб и приятели.

* * *
Денят на Европа – 9 май ще бъде отбелязан в Стара Загора с различни младежки инициативи. Проявите на младежи от Младежки общински съвет ще започнат в 16.30 ч в Парк „5 октомври” в Стара Загора.

В парк „Тракия” от 16.30 ч. е участието на духов оркестър на Пето ОУ „Митьо Станев”. Духовият оркестър на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски” ще се включи с концерт от 16.30 ч. в парк „Александър Стамболийски”.

* * *
Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора, съвместно с Община Стара Загора, ще отбележат Деня на Европа 9 Май в парк “5-ти октомври”.

За четвърта поредна година Европа Директно – Стара Загора ще празнува с най-малките европейци от Стара Загора. За първи път в програмата се включват и деца от детска градина. Малчуганите от ОДЗ 34 „Райна Княгиня” ще участват с представлението “Различни, но заедно”, създадено специално, за да отбележи 60 години от влизането в сила на Договора за Европейската общност за въглища и стомана.

В същото време ще протече състезание по бързо подреждане на гигантски пъзел, изобразяващ обединена Европа, нейните общностни символи, както и тези на всяка страна-членка.

В празника ще се включат и деца от школите по рисуване в града, които ще нарисуват своята обединена Европа с маслени пастели.

Всички останали ще могат да отговарят на въпроси за Европейския съюз, неговата история, настояще и бъдеще. За всички участници – победители и победени, екипът на Европа Директно – Стара Загора ще предостави награди, интересни книжки и печатни материали.

Ето и подробен сценарий на събитието:

16:30 Изпълнение на духов оркестър („Ода на радостта” и др.)
Официално „внасяне” на знамената на ЕС и държавите- членки

17:00 Начало на представлението „Различни, но заедно” на ОДЗ 34 „Райна Княгиня”
Рисунки на асфалт и с маслени пастели
Състезание по подреждане на гигантски пъзел на ЕС

17:45 Изпълнение на детска вокална формация „Ян Бибиян”
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн