Казанлък: Галина Стоянова търси от експерти предложения за Долината на тракийските царе

STZAGORA.NET
Във връзка с кампанията “Чудесата на България 2012″ и с първия, експертен, етап на гласуването до месец юни, кметът на община Казанлък Галина Стоянова се обръща към експертите – учени, археолози, етнографи, журналисти, медийни експерти, читалищни деятели – с покана да се включат в кампанията, давайки своето предложение и подкрепата си за Долината на тракийските владетели.

Ето и пълният текст на обръщението:

Уважаеми дами и господа,

Отново стартира кампанията „Чудесата на България”. От месец март до месец юни сайтът www.bgchudesa.com дава възможност чрез онлайн портал да бъде направено експертно гласуване от компетентни специалисти в областта на културно-историческото наследство, директори на исторически музеи, представители на читалищата в областните градове, учени, археолози, етнографи от БАН, журналисти, медийни експерти и др. Всеки може да направи своето предложение за материалното и нематериалното наследство, което се съхранява по нашите земи.

Бих искала да отправя покана към всички вас – експерти, учени, археолози, журналисти, деятели на културата, които сте дълбоко свързани с Долината на розите и тракийските владетели, да се включите в първия, експертен етап на кампанията „Чудесата на България ‘2012” със свои предложения за уникалния комплекс „Долината на тракийските царе”.

Всички вие, които сте работили по разкриването на тракийските могили в нашия регион, които сте съпреживели неповторимото усещане, че за първи от хиляди години се докосвате до една непозната досега, но велика цивилизация – тракийската, можете да направите чудо. Чрез Вашето експертно предложение наследството, оставено от тази цивилизация в Казанлъшката долина, може да се превърне в едно от Чудесата на България, а на следващ етап да бъде предложено за включване в списъка на обектите под егидата на ЮНЕСКО.

Приемете това участие в кампанията и като признание за Вашия неуморен научен и изследователски труд, за Вашата активна работа културата и битът на древните траки да станат достояние на целия свят.

Нека отдадем нужното внимание и почит към културно-историческото наследство, което съхранява Долината на тракийските царе. Защото уникалните находки, които пазим в Исторически музей „Искра” и които показваме на света, заслужават това.

С уважение,

ГАЛИНА СТОЯНОВА
Кмет на Община Казанлък
*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн