Давид Каядо е футболист на феновете за април в “Берое”

STZAGORA.NET

За втори пореден месец португалецът Давид Каядо бе избран безапелационно за “Футболист на феновете” на “Берое” в класацията, организирана от Beroe Online. 917 души се включиха в гласуването от 30 април до 5 май в сайта. Каядо спечели първото място с 3159 точки, над два пъти по-малко (1302 т.) събра вторият в класирането Стефан Велев, който също прави изключително силен полусезон. Тройката се допълва от Антонио Ливраменто с 1203 точки, а четвърти е Емил Ангелов с 1107. Петата позиция е за Елиаш Алвеш да Силва с 1056 точки. Каядо получи наградата си след мача с Черно море и говори специално за Beroe Online.

През месец април “Берое” изигра 5 мача. “Зелените” завършиха 1:1 с Локомотив 1926 (Пловдив), а попадението за “Берое” вкара Давид Каядо. Отново португалецът бе точен за първия гол при победата с 2:0 над “Монтана”. Едно попадение допълни Емил Ангелов. Срещу “Видима-Раковски” в Севлиево Ангелов отбеляза победното попадение за “Берое” за 0:1. Срещу “Светкавица”, при победата с 2:0, точни бяха Давид Каядо и Стефан Велев. Без голове завърши срещата със “Славия” в София.

Каядо получи наградата си веднага след мача с “Черно море”. Той прие приза с усмивка и благодари, като отлични специално един свой съотборник, който според него е заслужавал приза повече: “През този месец целият отбор игра много добре. Отново спечелих аз, но има и други играчи, които заслужаваха тази награда. Не обичам да говоря специално за отделни играчи и мои колеги, но имаме един играч, който много харесвам – Владимир Зафиров. Той направи един много добър месец и отлични мачове. Той се раздава на тренировките, както на мачовете и аз много го харесвам, защото е много добър човек и той заслужаваше този приз повече от мен този месец.”

“Днес играхме срещу добър отбор, който беше дошъл за равенство. След като вкарахме ранен гол, можеше да вкараме и още, но 2:0 е добър резултат”, сподели Каядо за срещата с “Черно море”, спечелена от “Берое” с 2:0.

Относно предстоящия мач “Левски”-”Берое” португалецът се показа като оптимист: “Гледахме последните мачове на “Левски”. Според мен това е отбор, какъвто е “Берое” сега. Голям отбор в България, но в момента ние сме на същото ниво като “Левски”, дори сме по-добри от тях. Играем по-добре от тях и това е мач като всеки друг. Можем да спечелим.”

Каядоманията, която тресе Стара Загора, пък не стихва. След всеки мач той е очакван с нетърпение зад стадиона от много фенове и фенки, които искат да се здрависат с него или да се снимат с новата звезда на Града на липите, поетите и правите улици. Каядо е и изключително общителен с феновете на “Берое”, като постоянно търси комуникацията с тях в социалната мрежа Фейсбук, където се отнася с респект и уважение към всеки и отговаря на всяко дребно питане. Не му пречи и езиковата бариера.

ВИЗИТКА

Давид Каядо започва футболната си кариера в “Академика” Коимбра, след което преминава в школата на португалския гранд “Спортинг” Лисабон. Качен е в мъжкия тим на клуба, но записва едва един мач. През следващите два сезона играе под наем в “Ещорил”. Там записва 19 мача и 1 гол. През сезон 2008/2009 преминава в португалския “Трофензе”, където взима участие в 25 срещи в първа португалска дивизия и реализира 2 гола. След отпадането на “Трофензе” във втора лига играе 6 месеца под наем в полския “Заглебие” Любин (9 мача, 1 гол), след което се завръща в “Трофензе” за пролетния полусезон, отбелязвайки две попадения във вратата на “Санта Клара”. Последната година и половина играе в кипърския “Олимпиакос” Никозия (28 мача, 2 гола).

Каядо има 4 срещи за юношеския национален отбор на Португалия. Последният му международен мач е на 23 юни 2006 година, в срещата между Португалия U19 и Испания U19.

Давид Каядо съвсем скоро може да стане национал на Люксембург. Именно там новото попълнение на старозагорци прекарва първите 12 години от живота си, след което се премества в Португалия. Футболната федерация на Люксембург е подала нужните документи, за да може полузащитникът да играе за херцогството в предстоящите квалификации за Световното първенство през 2014 година. Люксембург е в група F, заедно с отборите на Португалия, Русия, Израел, Северна Ирландия и Азербайджан. Люксембург стартира квалификациите с домакинство на Португалия на 7 септември 2012 година. Засега опитите за натурализация удрят на камък, тъй като Каядо не е живял в последната година в Херцогството. За лятото обаче са предвидени законови промени, които могат да решат този въпрос и португалецът да получи поданство на Люксембург.

Видео от награждаването и интервюто с Каядо можете да намерите тук: http://www.beroe.eu/article/06052012_7

—————-

Футболист на феновете, април 2012
Играч —————Точки
Давид Каядо Диас 3159
Стефан Велев 1302
Антонио Фернандо Амаро до Ливраменто 1203
Емил Ангелов 1107
Елиаш Алвеш да Силва 1056
Димитър Везалов 954
Атанас Чепилов 725
Владимир Зафиров 681
Здравко Илиев 578
Кирил Акалски 519
Тодор Христов 468
Ричард Еромоигбе 401
Иван Горанов 372
Рангел Абушев 350
Веселин Пенев 298
Ивайло Иванов 267
Владислав Ямуков 187
Георги Андонов 128

(Beroe Online editors)
*gerb

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн