ЕВН България – Електроразпределение и Електроснабдяване – отчитат над 30 млн. лв. обща печалба за I-то тримесечие

STZAGORA.NET
„ЕВН България Електроразпределение” АД приключи с финансовия отчет за първото тримесечие на 2012 г. Данните от отчета показват, че към 31.03.2012 г. дружеството е реализирало приходи в размер на 105 094 412 лева от пренос по разпределителната мрежа. В резултат общата нетна печалба за посочения период е 25 924 016 лева.

“ЕВН България Електроразпределение” АД е дружество с основна дейност: развитие, поддръжка и експлоатация на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. За периода от 2005 г. досега дружеството е вложило над 900 милиона лева в инвестиции и ремонти по мрежата.

Оповестяването на посочената информация следва задълженията на дружеството с оглед на статута му на публична компания и изискванията на Закона за публично предлагане на ценни книжа.

* * *
Информация от “ЕВН България Електроснабдяване” АД

“ЕВН България Електроснабдяване” АД приключи с финансовия отчет за първото тримесечие на 2012 г. Данните oт отчета показват, че към 31.03.2012 г. дружеството е реализирало приходи в размер на 195 904 548 лева от продажби на електрическа енергия. В резултат общата нетна печалба за посочения период е 4 836 405 лева.

“ЕВН България Електроснабдяване” АД е електроснабдително дружество в Югоизточна България, доставящо електрическа енергия на повече от 1,5 милиона клиенти и свързаните с нея услуги.

Оповестяването на посочената информация следва задълженията на дружеството с оглед на статута му на публична компания и изискванията на Закона за публично предлагане на ценни книжа.
*vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн