Водолазната група за спасяване в Казанлък остава без база

STZAGORA.NET
До края на този месец трябва да бъде съборена базата, в която се помещава казанлъшкото сдружение с нестопанска цел “Морски клуб – Севт III”. Решението за премахване е взето, тъй като клубът се намира в чашата на язовир “Копринка”. Спасителите не разполагат с друга сграда, където да приберат скъпоструващото си оборудване. В клуба участват 4 отбора с общо 70 активно спортуващи състезатели. Водолазната група е единствената в региона, която помага на хората безвъзмездно. Техен ръководител е Кольо Радуков, който през 2010 година попадна сред достойните българи за дейността си.

“Преди близо 10 години от Общината лишиха клуба от подходяща база, каквато ние имахме. “Морски клуб – Севт III” разполагаше с голяма база, където бяха подготвени едни от най-добрите състезатели по гребане и други водни спортове. Клубът беше прехвърлен в едно бунгало, на което ние направихме ремонт и всичко друго нужно, за да създадем подходящи условия. Сега се налага събарянето и демонтирането на базата ни. Отново се отнема възможността да се развиват водните спортове в региона и привличането на деца и юноши към занимания в тази област. Но ние ще направим всичко възможно да продължим. През май ни предстоят семинари, покрай домакинствата на състезания, които, ако трябва, ще провеждаме в хотел!”, категоричен беше Кольо Радуков.

Той допълни, че ще продължават да търсят начини и терен, за да продължат дейността си. Членовете на клуба се надяват с участието на Общината да се разработи общ бъдещ проект за развитието на СНЦ “Морски клуб – Севт III”.

Росица РАДНЕВА
*gerb

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн