Социалистите в Казанлък си избраха нов лидер

STZAGORA.NET

Инж. Александър Минчев

Общинската организация на БСП в Казанлък има нов лидер. Това е 63-годишният инженер Александър Минчев. Той получи гласовете на 99 от общо гласувалите 166 делегати на конференцията на социалистите в Казанлък. Неговият опонент, досегашният председател на общинската организация Иван Гороломов, получи 67 гласа.

До състезанието между двамата се стигна, след като за председател на организацията бяха номинирани 13 социалисти.

В хода на предложенията 11 от тях, сред които и бившият председател на Общинския съвет в Казанлък и кандидат за кмет на БСП Васил Самарски, си направиха самоотводи. За финала останаха Минчев и Гороломов.

Новоизбраният лидер на казанлъшките социалисти е изп. директор на Завода за пружини в гр.Крън и председател на Борда на директорите. Минчев е председател и на местния Ротари клуб и общински съветник от групата на БСП, член на две комисии – за селско и горско стопанство и сигурност, обществен и екологичен ред.

Отчетно-изборната конференция на БСП в Града на розите продължи 11 часа, но без интрига, за разлика от старозагорската, която трая 16 часа, без избор на председател.

В отчетния си доклад досегашният председател Иван Гороломов призова членовете на организацията сериозно да се замислят за партийната дисциплина, предвид резултатите от последните местни избори, и заяви, че “без единство партията няма да може да се противопостави на това, което стои срещу нея”, тъй като “въпреки негативизма на хората срещу управляващите, БСП не е разширила своето влияние”.

Пред съпартийците си Гороломов призна и за своя грешка от предизборната кампания миналата година, че ръководството на партията в Казанлък не е приело искането за среща с бившия кмет Стефан Дамянов, оказал се впоследствие разделителна линия за социалистите на местния вот.

Със 131 членове е намаляла за отчетния период организацията на БСП в Казанлък и към момента тя е от 952 човека, стана ясно от доклада на Гороломов.

Силно изказване на форума направи Васил Самарски, председател на групата съветници на БСП в местния парламент на града. Той пое цялата отговорност за загубата на местните избори на БСП в Казанлък, като заяви, че очевидно не е оправдал доверието на съпартийците си. Неуспелият кандидат за кмет призова социалистите да си дадат сметка за сегашното положение и дадат шанс на новото поколение. След анализ на ситуацията в Общинския съвет на Казанлък, той призова съпартийците си да си подадат ръка, защото “битката е извън правилата”.

Конференцията на социалистите в Казанлък избра 5-има делегати за Конгреса на партията през май, нов състав на Пленума, свои предложения за Националния и Контролния съвет.

Гост на форума бе международният секретар по външната политика на БСП Деница Златева.

Деляна БОБЕВА
*gerb

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн