Васко Василев гостува с концерт на 11 май в Стара Загора, има билети по 50 лева

STZAGORA.NET

На 11 май от 19 ч. в залата на Старозагорска опера ще гостува Васко Василев с концерт под надслов „Вива Вивалди”, съобщиха от пресцентъра на културната институция.

Има билети на цена от 50 лв. на партер – 2, 3, 4 ред и на балкон – 1 и 2 ред.

* * *
Васко Василев се завръща с изненадваща поредица концерти с класическа музика под надслов „Вива Вивалди”

Изненадващо и малко инкогнито Васко Василев се прибра в България за по-малко от 24 часа и, минавайки през студиото на „Денис & приятели”, съобщи новината, че се завръща през май с поредица от класически концерти.

Решението за новите концерти е в резултат на признанието от страна на публиката за миналогодишното турне с музикантите на „Чамбао” в Русе. Концертът бе обявен за културно събитие на годината. Това накара Васко категорично да съобщи, че ще се върне в Русе и ще изнесе концерт в „Доходното здание”.

„Вива Вивалди” ще бъде концертът, който да открие официалната програма на тазгодишния фестивал „Салон на изкуствата” в НДК на 13-ти май от 19 часа. Мотото, под което ще протече „Салонът на изкуствата”, е „Говорите ли български?” След като получи наградата за „Артист на годината” за миналогодишния си концерт, сега Васко ще даде старт на официалната програма.

Вивалди, Паганини, Тартини са част от композиторите, на които се е спрял Васко Василев във „Вива Вивалди”. Освен Васко на сцената ще се качат едни от най-добрите български музиканти, събрани от различни оркестри.

Варненската публика също ще има шанса да чуе новата концертна програма на Васко – във Фестивалния и конгресен център на 9-ти май от 19:00.

Ще има концерти и във Велико Търново, Бургас и Стара Загора.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн