Няма замърсяване на въздуха в Стара Загора след „калния” дъжд

STZAGORA.NET
На 25 април в община Стара Загора е получено официалното становище на Министерството на околната среда и водите и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Стара Загора, относно т.нар. „кален” дъжд, който валя на 18 април на територията на общината. Запитването за качеството на атмосферния въздух бе отправено от кмета Живко Тодоров на 19 април.

Регионалната екоинспекция е възложила на Регионалната лаборатория – Стара Загора допълнително да бъде извършено изпитване за определяне нивата на манган, мед, цинк, кобалт, както и всички характеристики от групата на полицикличните ароматни въглеводороди, в пунктовете за мониторинг за контрол качеството на атмосферния въздух разположени в Остра могила и Ръжена.

Анализът на данните показва, че няма превишение на целевите норми по визираните по-горе показатели.

Според специалистите от Националния институт по метеорология и хидрология „калният” дъжд е обичайно явление през някои сезони от годината и се дължи на средиземноморски циклон, довял пясъци от Сахара.
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн