Конференцията на БСП ще продължи на 5 май?

STZAGORA.NET
Ръководството на отчетно-изборната конференция на БСП в Стара Загора заседава тази вечер, за да прецени кога да бъде насрочено ново заседание. До това решение се стигна след прекратеното в ранните часове в понеделник редовно заседание, приключило с разпадане на кворума и неизбрани ръководни органи на общинската организация и делегати за предстоящия конгрес. Първоначалната информация беше, че безпрецедентният казус ще бъде разгледан от Изпълнителното бюро, но по-късно стана ясно, че от “Позитано” 20 са предоставили на местното ръководство отговорността за решаването му.

До преди малко нямаше окончателно решение. Като най-вероятна се сочи датата 5 май, на която избраните 345 делегати трябва да продължат работата си. Това означава да се проведе балотаж за избор на председател между Бойчо Биволарски и Илия Златев, да се попълни съставът на Общинския съвет, на Общинската контролна комисия и да се изберат още 9 делегати за конгреса.

На първия тур бяха избрани само трима членове на ОбС – Бойчо Биволарски, Мариус Кирков и Петър Мръцков. По право в колективния ръководен орган влизат председателят на групата съветници Илия Златев, зам.-председателят на Общинския съвет Георги Гьоков, председателите на организациите на жените, на ветераните и младежите. На следващото заседание трябва да се изберат още 33-ма. Бюлетината ще съдържа два пъти повече имена, подредени по броя на получените на първия тур гласове. Избран е само един делегат на конгреса – Георги Гьоков.

С провала на форума практически старозагорската организация остана без ръководство, защото по устав при започнала конференция и в условията на провеждане на избори пълномощията на ръководните органи се прекратяват.

Таня ИВАНОВА
*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн