10 ученици от област Стара Загора поеха управлението на “Ей И Ес Гълъбово”

STZAGORA.NET

Десетимата млади мениджъри се снимаха за спомен с директора на централата Рой Рийд (вдясно, със светлосинята риза).

Стара Загора, 23.04.2012 – Десет ученици от Стара Загора, Казанлък и Гълъбово заеха ръководни позиции в Ей И Ес-3С Марица Изток 1 в рамките на местното издание на „Мениджър за един ден”, което се проведе в петък. Инициативата се провежда за първа година в компанията, като част от традиционната програма на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден”.

По време на еднодневната си визита младежите имаха възможността да се запознаят със структурата, спецификите и процесите на работата в електроцентралата. Те се срещнаха с мениджърите на компанията и споделиха своите планове и идеи за бъдещето. Настоящите мениджъри от своя страна споделиха своя опит и дадоха ценни съвети за професионалното развитие на своите последователи.

Ей И Ес е сред най-големите компании в сферата на традиционните и алтернативни енергийни източници и най-големият инвеститор в България през последните 20 години. Чрез своите инвестиции в България, Ей И Ес допринася за стабилизирането на енергийния сектор и подкрепя енергийната независимост на страната чрез ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово, с обща нетна инсталирана мощност от 600 MW, ветроенергиен парк Свети Никола, с капацитет от 156 MW, и соларен парк Калипетрово, с мощност от 3.86 MW.

На обща стойност 1.3 милиарда евро, Ей И Ес Гълъбово е най-голямата чужда инвестиция в страната. Електроцентралата използва близо 30% от лигнитните въглища на Мини Марица Изток и осигурява около 9% от общата електроенергия на страната. В момента компанията има 460 служители и осигурява 2440 допълнителни работни места в секторите на своите доставчици.

За Джуниър Ачийвмънт България:
Основана през 1997 г., Джуниър Ачийвмънт България (www.jabulgaria.org) е член на организацията Junior Achievement Worldwide (www.ja.org) и нейното регионално подразделение Junior Achievement – Young Enterprise Europe (www.ja-ye.org).

Джуниър Ачийвмънт е водещата организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех.

Курсовете са насочени към млади хора от 6 до 25-годишна възраст.

Мисията на Джуниър Ачийвмънт България е да образова и вдъхновява младите хора да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството на живота си. Подготвя ги да успяват на полето на глобалната икономика.
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн