Областният управител Недялко Недялков се включи в маратон на четенето

STZAGORA.NET

23-ма служители на Областната администрация в Стара Загора започнаха седмицата с маратон на четене на откъси от любими произведения. В заседателната зала, в която обикновено се провеждат служебни срещи и оперативки, за пръв път прозвучаха любовни стихове, романтични слова, много философски размисли, поуки от басни, любими цитати на велики хора и много оптимизъм.

Маратонът на четенето откри областният управител Недялко Недялков с една от любимите му книги „Човекът звяр” на Емил Зола, специално издание от 1946 година.

Нека заглавието не ви стряска, в романа героите са обикновени хора, живеещи в едно интересно време с тревоги и страсти като всички нас, сподели Недялков. Той прочете кратък диалог от любовна сцена между двамата главни герои в романа на Зола.

„Нашите немощни и преходни личности са само безкрайно малки вълнички в океана от велики, вечни и слепи сили, вълнички, под които постоянно се усеща бездната… Именно това изразява “Човекът-звяр” с меланхолична и сурова величественост”, казват литературни критици.

Страници от Мечо Пух, от българската и световна класика, стихове, китайска философия, психология и психотерапия, дори разкази за хакери намериха място в маратона на четенето в Областна администрация.

В седмия маратон „Четяща Стара Загора”, заедно с ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан”, СОУ „Максим Горки” и представители на Втора Тунджанска лека пехотна бригада в парк „5-ти октомври” се включи и областният управител със страница от книгата на Луис Карол. Той пожела на участващите ученици и граждани в инициативата „Стара Загора чете Алиса” един вълнуващ и незабравим ден.

Днес в Маратона на четенето в Стара Загора участие вземат стотици доброволци от училища, детски градини, обществени, културни и образователни институции.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн