В община Опан няма аптека от 2 години

STZAGORA.NET
В нито едно от 13-те селища на община Опан, в която живеят около 3 хиляди души, няма аптека. “От две години нямаме аптека, защото няма достатъчен оборот и предишната ни аптека беше закрита. Хората, които имат нужда от лекарства, ги поръчват и получават от личните си лекари. С по-тежко болните се ангажират близки или съседи, които пътуват до Стара Загора или Димитровград”, коментира ситуацията кметът на общината Минчо Чавдаров.

Нина Цонева, пресаташе на Регионалната здравноосигурителна каса в Стара Загора, съобщи, че всяка аптека от областта, която е пожелала и отговаря на условията, може да сключи договор, но от община Опан е нямало такова искане. Общо в Старозагорска област броят на аптеките, работещи със Здравната каса, е 80.

39 са общините в страната, в които няма аптеки, според информация на Българския фармацевтичен съюз. В становище на Съюза по този повод се посочва, че голяма част от търговците на дребно нямат икономически стимули за сключване на договори с Касата.

Бина МУРГОВА
*vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн