“Берое” започва в Мароко срещу 8 американци от катарския “Ал Саад”

www.beroebasket.com/STZAGORA.NET

Баскетболният “Берое” стартира участието си на силния международен турнир в град Ал Хосейма, Мароко, утре (вторник). Вчера групата на старозагорци пристигна в хотел “Мира Палас” след 24-часово пътуване. Веднага след това състезателите на треньора Георги Младенов направиха първата си тренировка на африканска земя. Първи противник на зелено–белите на турнира ще бъде отборът на “Ал Саад” от Катар, съставен основно от 8 (!) американски баскетболисти. Другият опонент в групата е местният „Ал Хосейма“. В другата група сили ще премерят шампионите на Тунис – „Африкана“, на Мароко – „ASS-Сале“ от столицата Рабат и „ОКК“ – Белград.

Това е първата официална международна среща на старозагорския тим в новата история въобще. Старши треньорът на беройци Георги Младенов сподели: “Чака ни може би най-тежкото изпитание за сезона. Ще играем срещу отбори, чиято класа е доста по-висока от нашата. Искам да видя докъде реално сме стигнали в развитието си като отбор. Предварително знам, че не сме напълно готови за такъв форум, но опитът, който ще натрупаме сега, ще ни е безценен догодина в НБЛ.”

Днес в 17.00 ч. бе откриването на турнира, а от 18.00 бе първата среща.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн