100 кипариса ще бъдат засадени утре на Аязмото по повод Деня на Земята

STZAGORA.NET
100 фиданки от вида обикновен кипарис ще бъдат засадени в парк Аязмото в Стара Загора по повод Международния ден на Земята в рамките на инициативата „Да засадим дърво”, съобщиха от РИОСВ.

Мероприятието ще се проведе от 11:00 часа на 21 април 2012 г., събота, в източната част на парк Аязмото в Стара Загора, на терен край старите тенис кортове.

В залесяването ще се включи кметът на Стара Загора Живко Тодоров, ученици от екоклубове към Гимназията по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов”, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски” и 4-то основно училище „Кирил Христов”, служители от Регионалната инспекция по околната среда и водите и Регионална лаборатория – Стара Загора, Регионалното управление по горите и Държавните горски стопанства в Стара Загора и Мъглиж.

Кампанията ще се отбележи и в още 20 града на страната в партньорството на Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните и вестник „24 часа” по повод на 21 години от създаването на вестника.

Засаждането ще стане само ден преди Международния ден на Земята, който тази година се отбелязва под мотото „Да мобилизираме планетата Земя” – прекрасен повод да го отпразнуваме заедно.

Всеки, който се чувства съпричастен към каузата „Да засадим дърво”, може да се включи и да помогне на 21 април, събота, от 11:00 часа в парк Аязмото.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн