Влак блъсна кола на прелез, при друго ПТП на магистрала “Тракия” загина 44-годишен

STZAGORA.NET
На 18 април около 23.50 часа Районно управление «Полиция» – Раднево е получено съобщение от ръководител движение на жп гара Раднево за възникнало ПТП на жп прелез – с. Знаменосец, общ. Раднево. Констатирано е, че при преминаването през охраняемия прелез на лек автомобил “Ауди А4″ със старозагорска регистрация, управляван от 28-годишния Д.С. от Димитровград, без водачът да се убеди, че по релсите не се движи железопътен състав, движещият се посока юг товарен влак с локомотивен машинист Н.К., 36-годишен, от Стара Загора, блъска автомобила, който напуска пътното платно и се удря в релеен шкаф за автоматична прелезна сигнализация, разположен на 3,90 м западно от железопътните релси. От ПТП-то водачът не е пострадал серионо, като са нанесени материални щети по автомобила «Ауди» и автоматичното прелезно устройство.

На 18 април около 10.25 часа по автомагистрала «Тракия», в дясната лента на северното пътно платно, движещият се в посока изток-запад лек автомобил “Мерцедес Е350″ с бургаска регистрация, управляван от 39-годишния С.К. от бургаския квартал «Ветрен», предприема изпреварване на движещия се вляво от него в съседната лява пътна лента лек автомобил «Мицубиши» със софийска регистрация, управляван от 44-годишния Т.М. от София, в резултат на което настъпва пътен инцидент. От удара между тях двете леки коли напускат пътното платно вдясно по посока на движението си, като лекият автомобил «Мицубиши» се преобръща по таван в северната канавка, а лекият автомобил “Мерцедес” спира в близост до него. От ПТП-то на място загива водачът на лекия автомобил «Мицубиши», а съпругата на воча на мерцедеса Й.К. – 40-годишна, от бургаския квартал «Ветрен» (возеща се на предната дясна седалка) получава натъртвания, но е без опасност за живота. Двамата водачи, както и пътничката са ползвали обезопасителни колани.
*gerb

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн