Състезателки по канадска борба от Стара Загора спечелиха квоти за европейското първенство

STZAGORA.NET

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров се срещна днес с Ангелина Кръстева и Юмюгюл Рашид, представители на Териториалната асоциация на сляпо-глухите в града. Те благодариха на градоначалника за финансовата помощ, която оказа община Стара Загора, за да може четирима състезатели от Обединения спортен клуб на сляпо-глухите „Августа Стара Загора” да участват в републиканското първенство по канадска борба, което се проведе на 7 и 8 април в Козлодуй.

Отборът спечели три бронзови медала. Юмюгюл Рашид грабна бронза на лява и на дясна ръка в категория до 65 кг, а Ангелина Кръстева зае третото място в категория до 65 кг на дясна ръка. Така двете си осигуриха квоти за участие в европейското първенство по канадска борба, което ще се проведе от 13 до 20 май в Полша.

Кметът Живко Тодоров пое ангажимента общината да подпомогне участието на двете състезателки в надпреварата. Ще се търси вариант и за купуването на специална маса за канадска борба, необходима за хората със специфични потребности. Убедени сме, че така още повече хора ще упражняват този спорт и ще постигат високи спортни успехи, категорична бе Ангелина Кръстева.
*gerb

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн