13 преспаха в Oтрезвителя по новата цена

STZAGORA.NET
13 мъже са били настанени в Заведението за отрезвяване през Великденските празници, в периода от 12 до 16 април включително, съобщи инспектор Калин Петров, началник-сектор “Охрана на обществения ред и териториална полиция” към ОДМВР – Стара Загора. За престоя си в Отрезвителя те трябваше да заплатят 30 лева, вместо досегашните 20.

Новата такса, по-висока с 10 лв., за привеждане на хората в трезво състояние е в сила от 1 април т.г. Тя стана факт с решение No 107 от 29 март т.г. на Общински съвет – Стара Загора, а събраните средства отиват в общинския бюджет. В интерес на истината старозагорските старейшини закъсняха във времето с индексиране на тарифата. Още преди 7 години софийските им колеги приеха по 35 лева такса за преспиване в столичните изтрезвители.

През изминалата 2011-а броят на постъпилите в старозагорския Отрезвител е общо 476 души, заключи инспектор Петров. Близо 50 на сто от регистрираните пациенти са посетили Заведението за изтрезвяване повече от един път. Своеобразен рекорд по посещения е отбелязал местен любител на чашката, прекарал в Отрезвителя 50 нощи в последните 2-3 години.

Росица РАДНЕВА
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн