Община Казанлък възстановява подборните кръгове за избор на Царица Роза 2012

STZAGORA.NET
Кое е най-хубавото, умно и талантливо момиче от випуск 2012 в Казанлък? Въпросът става все по-актуален, защото Казанлък ще избира своята нова Царица Роза на 1 юни. А тази години новините около конкурса може да се обобщят като: „Нещо ново, нещо старо и нещо с цвят на роза”.

Новото е това, че конкурсът вече няма да се прави от външни агенции, както досега.

Идеята на общината е да се създаде местна организация с мобилизиране на екип от творческата интелигенция на Казанлък и да се подготви максимално прозрачен и открит конкурс. Стремежът е и да се направи събитие с тематична и жанрова специфика, която отличава „Царица Роза „от всевъзможните конкурси за „Мис”, провеждани навсякъде.

Готова е вече и концепцията за спектакъла, на който градът ще чества младостта, красотата, таланта и ще пожелае успех на своите момичета-абитуриентки. Като продължение на общата фестивална идея спектакълът ще съчетава изкуството и традиция с богатата история на розата, а момичетата-кандидатки ще станат част от нея.

„Старото” е това, че от тази година се възобновява занемарената традиция абитуриентите сами да избират представителките на своите училища по време на предварителни кръгове. За целта ще се организират специални джем-сейшън вечери за всички гимназии, на които ще се проведе вотът за участничките в Царица Роза от випуск 2012 г. Така още от началото ще се заложи принципът за прозрачност и реален избор – младежите сами да излъчат своите кандидатки.

Вече е готов и графикът за предварителните кръгове. На 23 април е вечерта за джем-сешъна на абитуриентите от СОУ „Екзарх Антим I” и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, на 24 април ще купонясват Хуманитарна гимназия и ПГ „Иван Хаджиенов“, на 25 април – Гимназия „Петко Стайнов“ и ПГ по лека промишленост и туризъм, а на 26 април – ПГ по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ и Природоматематическа гимназия „Никола Обрешков“.

На последния етап от кръговете новата Царица Роза ще получи короната си от Симона Пенчева, която на 24 май се завръща от Япония, за да се включи във фестивалната програма.

Пресцентър на Фестивала на розата в Казанлък
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн