127 затворници ще посрещнат Великден извън решетките

STZAGORA.NET
127 лишени от свобода ще бъдат наградени за доброто си поведение с домашен отпуск покрай Великденските празници, съобщи за медията ни директорът на Старозагорския затвор Иван Карушков. Той допълни, че общо 1100 лишени от свобода ще посрещнат Великден в мястото за изтърпяване на наказания. Заради празничните дни токът в килиите няма да угасва в обичайното време и лишените от свобода ще могат да се разнообразят с празничните програми по телевизията. По принцип те имат това право до 22.30 часа, уточни Карушков.

За доброто настроение на затворниците ще се организират и различни спортни и културни мероприятия, в това число и традиционният турнир по футбол. След Великден животът зад решетките продължава по старому.

Припомняме и добрата новина, че в началото на годината Старозагорският затвор бе избран за комплексен първенец за 2011 г. по 20 предварително заложени критерия, касаещи системата на затворите в България. През последните 4 години старозагорската “обител” е първенец за втори път!

Росица РАДНЕВА 
*vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн