Казанлък: С активно участие на гражданите премина общественото обсъждане за общинския дълг

STZAGORA.NET

В Казанлък се проведе обществено обсъждане по предложението на Общината за поемане на общински дълг за реализацията на инвестиционен проект за 2012 г. „Ремонт и рехабилитация на общински пътища”. Размерът на дълга е за 2 млн. лв., от които 900 хил. лв. за Казанлък, а останалите 1,1 млн.лв. – за населените места.

44 позиции са включени в този проект – 2 са за проектиране на улиците „Кенали”, „Софроний”, „Москва” и „Севт ІІІ”, кв. „Кулата” и кв. „Крайречен”. Останалите 42 позиции са ремонт, реконструкция, асфалтиране и преасфалтиране на улици в Казанлък и населените места.

Кметът на общината Галина Стоянова, заместник-кметовете Петър Косев и Даниела Коева, секретарят на общината Ваня Иванова и директорът на дирекция „Финанси и бюджет” Димитър Димитров представиха предложението пред присъстващите граждани, общински съветници и омбудсмана на общината.

Гражданите поставиха редица въпроси, свързани с осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания, за паркирането и изграждането на паркинги в града, за табелите, за качеството на асфалтирането и контрола върху дейността, за пътната маркировка, за критериите за избора на банка, пред която да се кандидатства за кредита и др.

Едни от най-обсъжданите през годините въпроси – т.нар. дупка в централната градска част, е на път да се реши. Община Казанлък е обсъдила със съсобствениците възможностите за облагородяване на терена и превръщането му в много по-полезно и по-красиво място. Решението е на мястото на ламарините и изкопаната дупка теренът да се превърне в зелено пространство с възможности за паркоместа.
*vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн