Четвъртокласници посетиха Областната администрация

STZAGORA.NET

26 четвъртокласници от ОУ „Кирил Христов” с преподавател Димитрина Мирчева за пръв път днес прекрачиха прага на Областната администрация в Стара Загора. Гостуването им при областния управител Недялко Недялков е част от програма „Джуниър Ачийвмънт”, по която втора година работят малките старозагорци.

Какво прави за нас държавата, какво е общност, кой управлява моя град и област бяха само част от въпросите, които поставиха учениците пред областния управител. Той запозна децата с ролята на държавата в управлението и подпомагането на общностите, презентира с любопитни за тази възраст факти област Стара Загора, като изтъкна, че живеем в икономически силен регион със забележителни културни и исторически места, с много училища, театри и спортни комплекси.

„Държавната власт се представлява от група хора, които управляват нашите градове, области и държава. Тя предоставя услуги на своите граждани, за което събира данъци, грижи се за развитие на икономиката, за да получават вашите родители по-високи заплати. Държавата осигурява места за спорт и отдих в нашите градове” разясни на любознателните малчугани областният управител.
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн