НАП-Стара Загора направи 270 проверки на касови апарати за 2 дни в Старозагорска област

STZAGORA.NET
Инспекторите по приходите от Офис Стара Загора провериха 270 търговски обекта в областта в първите два дни на кампанията. Липса на дистанционна връзка е констатирана на две работни места в обект в град Казанлък. До момента проверените търговски обекти са изрядни и касовите им апарати са свързани със сървърите на Агенцията по приходите.

От институцията обръщат внимание, че при извършване на проверка в търговски обект служителите на НАП задължително се легитимират със служебна карта. При евентуален пропуск търговецът е в правото си да изиска такава от лицата. След извършване на проверката се съставя първо протокол, който не включва размера на санкцията за търговеца. Наложените глоби се плащат единствено по банков път. Напомнянето е поради постъпили сигнали за лица, представящи се за данъчни служители.

При закупуване на стока или услуга гражданите следва да изискват винаги касова бележка. Потребителите могат да разпознаят дали едно фискално устройство има дистанционна връзка с НАП по символите BG, вписани в контур на картата на България, отпечатани най-често в долния ляв ъгъл на касовата бележка. В случай, че липсва такъв, или не получите касов бон, сигнал може да бъде подаден на информационния телефон на НАП: 0700 18 700, на стойността на един градски разговор.
*vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн