Московският район „Раменки” може да си сътрудничи със Стара Загора

STZAGORA.NET

„Нашата цел е установяване на отношения между образователни учреждения, защото общуването между децата и представителите на общинската власт, това е развитие на дипломацията. От успеха на развитието на народната дипломация зависят отношенията между ръководителите на държавите. Винаги сме били близки страни, надяваме се, че това ще продължи и занапред в културен, образователен, социален и др. аспекти”. Това каза днес при посещението си в община Стара Загора Станислав Дмитриев – председател на Общинския съвет на район „Раменки” на Москва.

Той и ръководителят на общината на район „Раменки” Дмитрий Шаршун се срещнаха и разговаряха със зам.-кмета по хуманитарните дейности Ваня Сотирова и председателя на ОбС Емил Христов. Ваня Сотирова поздрави гостите от името на кмета Живко Тодоров и представи възможните перспективи за взаимно сътрудничество между Община Стара Загора и московския район „Раменки”. „Освен че имаме най-млад кмет, че сме избрани за „бизнес-град на годината” и „най-зелен град на България за 2011 г., от Министерството на образованието получихме много висока оценка за образователната си система”, сподели тя пред гостите.

В Москва има 125 общини, а „Раменки” има 120 000 жители. На неговата територия са Държавният университет „Ломоносов” , киностудията „Мосфилм”, 16 посолства, сред които и българското, разказаха руските гости. „За сметка на правителството на Москва всяка година групи пенсионери и деца почиват безплатно през лятото, за което се обявяват търгове. По линия на туристическото сътрудничество, могат да се използват вашите почивни бази, затова участвайте в тях”, призова Дмитрий Шаршун.

Гостите и домакините изразиха взаимен интерес за обмен в сферата на образователното и културното сътрудничество. Станислав Дмитриев и Дмитрий Шаршун са в Стара Загора по повод 50-та годишнина на СОУ „Максим Горки”.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн