13 басейна ще разхлаждат заралии това лято

STZAGORA.NET

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров издаде заповед, с която определя плажните комплекси, разрешени за къпане на територията на Община Стара Загора, за летния сезон на 2012 г. Заповедта е издадена на основание чл. 44 ал.2 от ЗМСМА, в изпълнение на “Наредбата за водоспасителна дейност и обезопасяване на водните площи” на Областния съвет на БЧК.

Определените водни обекти разрешени за къпане са плажните комплекси “Делфин”, “Астория”, “Плажът”, „Бистро Басейн”, „Арт комплекс”, “Хранмаш инвест” – намиращ се до с. Пряпорец, “Лагуна”, „Гроди” и „Марица Изток” на Старозагорски минерални бани, закритият плувен басейн собственост на община Стара Загора, плувните басейни на хотелите “Армира”, “Калиста” и “Мериан палас”.

Собствениците на посочените плажни комплекси и басейни са задължени да ги обезопасят максимално до 30 април 2012 г., като задължително ги осигурят със спасителни постове, оборудвани с необходимия инвентар и съоръжения, медицински и реанимационни пунктове.

Абсолютно се забранява къпането, плуването и използването за водни спортове на останалите водни обекти на територията на общината, като открити канали, изкопи, реки, язовири и микроязовири, езера и други водни басейни.

Собствениците, концесионерите и арендаторите на язовири и микроязовири, открити канали и други водни площи забранени за къпане, са задължени да ги обезопасят с ясно забележими предупредителни и забранителни знаци. В тях трябва да бъде посочена причината за забраната за къпане, както и най-близкият медицински пункт или телефонен пост.

Кметовете и кметските наместници от Община Стара Загора са задължени да обезопасят по подходящ начин откритите канали, изкопи, реки, язовири, микроязовири и езера намиращи се в близост до населените места, с цел недопускане на нещастни случаи.

Лицата, които нарушават разпоредбите на Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяване на водните площи, приета с ПМС №182/24.07.1996, носят административна отговорност съгласно Закона за административните нарушения и наказания.

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн