65 точки и 9 питания ще разгледа Общинският съвет в Стара Загора на сесията днес

STZAGORA.NET
Днес (29 март)  ще се проведе седмото редовно заседание на Общинския съвет в Стара Загора. В дневния ред са включени за разглеждане общо 65 точки и 9 питания.

Предстои приемане на второ четене на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора. В нея се засягат таксите за битови отпадъци, за ползване на пазари, тържища, тротоари, площади и др., за детски градини и ясли, детска кухня, лагери и др. Ще бъдат гласувани промени и в таксите за технически услуги извършвани от Община Стара Загора и за услуги, предоставяни от културните институции, като ползването на зали, фоайета и др.

Предстои гласуване на първо четене на Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на Община Стара Загора, като промените в нея са свързани със Закона за ветеринарно–медицинската дейност, Закона за защита на животните и постъпилите през 2011 г. в Община Стара Загора многобройни жалби и сигнали на граждани, касаещи домашни и бездомни кучета и котки.

Точка седма от дневния ред е гласуването на декларация за подкрепа на инициативния комитет за канонизация на мъчениците от Стара Загора, избити от турската войска през 1877 година.
Предстои приемането на Стратегия за управление на общинската собственост за периода 2012-2015 г.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн