Стара Загора се включва в „Часът на Земята” на WWF

STZAGORA.NET
Стара Загора ще се включи в световната кампания „Часът на Земята” на международната природозащитна организация WWF.

Със заповед на кмета Живко Тодоров ще бъде загасено фасадното осветление на сградата на общината и всички общински обекти на 31 март, събота, от 20,30 до 21,30 ч. От Община Стара Загора призовават всички жители на региона също да подкрепят петото издание на “Часът на Земята”. Инициативата цели да покажем, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем.

Започнал като кампания, приканваща жителите на Сидни да угасят осветлението за един час, “Часът на Земята” се разрасна и стана една от най-сериозните световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните промени.

В България до този момент се включиха официално повече от 50 града, като две седмици преди „Часът на Земята” броят им надхвърли миналогодишния. Те ще угасят фасадно-архитектурното осветление на известни сгради и паметници за един час. Уличното осветление ще продължи да свети от съображения за сигурност.

Посланици на “Часът на Земята 2012″ в България са актьорите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, музикантът Калин Вельов, тенисистът Григор Димитров, финансистът Мартин Заимов.

Тази година „Часът на Земята” използва видео платформа в YouTube, за да вдъхнови хората да споделят своите лични предизвикателства към целия свят, като зададат въпроса, „Какво би направил ти самият, за да опазиш планетата?“.
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн