Още няма обезщетения за наводненията в Обручище

STZAGORA.NET
До края на седмицата ще се срещна с ръководството на ТЕЦ “КонтурГлобал Марица-изток 3″ и ще настоявам да предприемат бързи мерки за почистването на коритото на река Соколица, каза кметът на гълъбовското село Обручище Илия Марков. Ако това не се направи навреме, рискът от следващи наводнения е голям, а се очаква през юни да има отново обилни валежи, мотивира се той. По думите му хората в селото са готови на гражданско неподчинение.

Месец и половина след последното наводнение в селото, все още никой не е получил обезщетение, с изключение на еднократните помощи от 325 лева на домакинство. Щетите са описани от специална комисия, протоколите са предадени на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, но резултат няма, няма компенсации и за удавените животни, обясни Илия Марков. Със съдействието на областния управител Недялко Недялков и с помощта на големите предприятия в региона беше възстановена част от дигата, но проблемът с двата моста остава и това затруднява връзката. “Времето се затопли и хората започнаха да правят ремонти, а не са получили и стотинка, не могат да си набавят и строителни материали. Отделно очакваме пари за възстановяване на инфраструктурата”, коментира кметът.

Таня ИВАНОВА
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн