Община Казанлък кани гражданите да станат част от световната инициатива „Часът на Земята”

STZAGORA.NET
Часът на Земята 2012 г. е на 31 март (събота) от 20.30 ч. Той ще премине под мотото „Аз правя, ти действаш”. Целта е да покажем, че сме в състояние да променим света, в който живеем.

На видеоплатформа в YouTube всеки може да сподели своите лични предизвикателства с целия свят, като зададе въпроса „Какво би направил ти самият, за да опазиш планетата?“.

Поетите обещания може да бъдат, например, за рециклиране или за заменяне на старите крушки с енергоспестяващи, за изключване на зарядното устройство на мобилния телефон от контакта или пък за регистрация за използване на електронно банкиране вместо на хартиено извлечение.

Изключи светлината, включи се

Инициативата „Часът на Земята” започна през 2007 г. като кампания, приканваща жителите на Сидни, Австралия, да угасят осветлението за един час. “Часът на Земята” се разрасна и стана една от най-сериозните световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните промени.

Рекорден брой от 135 държави и територии се включиха официално през 2011 г. По последни данни участваха официално 5251 града, сред които 47 български, 25 от световните мегаполиси и 8 от 10-те най-големи града на планетата. Общо се присъединиха около 1,8 млрд. души.
*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн