Спасителите от модулните формирования на армията получиха награди на церемония в Стара Загора

STZAGORA.NET

Зам.-министърът на отбраната Валентин Радев връчва награден знак за отлична служба на зам.-командира на Втора Тунджанска лека пехотна бригада полк.Митко Митев.

На площада пред сградата на Община Стара Загора днес 135 военнослужещи от военните формирования на Сухопътни войски в Стара Загора, Пловдив, Казанлък, Сливен и Шумен получиха почетни дипломи, парични и предметни награди от зам.-министъра на отбраната Валентин Радев, началника на отбраната ген. Симеон Симеонов и заместник-командира на Сухопътни войски бриг. ген. Нейко Ненов.

Те са отличени за участието си в действията за преодоляване на тежките зимни условия в различни райони на страната.

На церемонията присъстваха командирът на Втора тунджанска лека пехотна бригада бриг. ген. Петър Петров, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, председателят на ОбС Емил Христов, заместник-областният управител Димитър Драчев и др.

От 2 до 15 февруари 2012 г. Българската армия се включи с 15 военни формирования в помощ на населението в бедстващи райони в страната и с действията си подпомогна структури на държавната и местната власт. В състава на формированията бяха включени 413 военнослужещи, оборудвани със 153 броя техника и 19 водоноски. В усложнената зимна обстановка те оказваха помощ на населението в областите Русе, Смолян, Сливен, Стара Загора, Хасково, Плевен и Ямбол. Освен в действията по разчистването на пътищата от снега и транспортиране на болни и пострадали, усилията на модулните формирования бяха насочени към евакуационно-спасителните дейности в помощ на жителите на Хасковска област.

Наградите - в очакване да бъдат раздадени.

Сред наградените имаше и жени под пагон.

Тържественият марш след церемонията по награждаването.

Войниците, които помогнаха на България да се справи с преспите и наводненията.

*gerb

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн