Областният управител и кметът ще уточняват в столицата проявите за 100 г. от Балканските войни

STZAGORA.NET
Областният управител Недялко Недялков и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще участват на второто заседание на Националния инициативен комитет за честване на 100-годишнината от Балканските войни, съобщиха от пресцентъра на Областата управа. То ще се проведе на 19 март (понеделник) от 13.30 ч. в Министерство на отбраната. Националният инициативен комитет, под председателството на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, ще приеме Националния план за честванията на 100 години от Балканските войни.
На 6 март в Стара Загора се сформира Областният инициативен комитет с председател областният управител Недялко Недялков. В него участват представители на 11-те общини, на обществени, граждански и патриотични организации.
На заседанието в столицата ще бъде представен Областният план за честванията на голямата годишнина в област Стара Загора, в който са залегнали редица мероприятия от национален и местен характер. Международна конференция, документални и фото изложби, викторини, фестивали, филми, кръгли маси, дискусии са част от инициативите в област Стара Загора.
Реализация на възстановка на прокламиране на манифеста за обявяване война на Османската империя на 5-ти октомври е една от идеите на областния управител, която обедини членовете на Областния инициативен комитет.
Предвид историческите факти, областен управител и кмет са единодушни, че в Стара Загора трябва да се състои кулминацията на националните чествания на 100 години от Балканските войни.
*vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн