Световният и европейски шампион по борба Христо Маринов получи поздравления за 25-я си рожден ден от кмета на Стара Загора Живко Тодоров

STZAGORA.NET

В деня, в който навършва 25 години, световният и европейски шампион по борба класически стил в категория до 84 кг. Христо Маринов получи почетния знак на Стара Загора и поздравления от кмета на града Живко Тодоров.

„За нас е изключителна гордост, че след световната, Христо ни зарадва и с европейска титла. Пожелаваме му голямото предизвикателство на Олимпиадата в Лондон да докаже, че България има достойни спортисти, с които се гордеем”, каза кметът. „Христо е пример за всички млади българи, че с труда си човек може да успее”, добави той.

Старозагорският спортист завоюва златен медал на Европейското първенство в Белград – 2012, а преди две години стана носител на титлата Световен шампион по класическа борба в категория до 84 кг на първенство в Москва. Той сподели пред кмета и представители на медиите, че не е празнувал рождения си ден от 9-ти клас и затова благодари за поканата и възможността да го направи днес сред приятели в родния си град. Първите му треньори Димо Бараков и Петър Манев благодариха на Живко Тодоров, че е повярвал на спортиста още преди да стане кмет, и е съдействал за устройването му с жилище.

„Предстоят квалификации за Олимпиадата, но не ме е страх от никой. Започвам подготовка в понеделник”, каза по време на срещата в общината Христо Маринов, който бе поздравен и от ресорния зам.-кмет Ваня Сотирова.

Прославеният спортист получи от групата общински съветници от ГЕРБ в ОбС – Стара Загора парична премия от 3000 лв. и 1000 лв. от името на старозагорска фирма, която подкрепя спортиста и му желае олимпийска титла.
*vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн