По трето дело съдят Лечков в Стара Загора

STZAGORA.NET

Този път обвинението е, че е разпоредил да се вади пясък от Сливенска река за запълване на дупки по пътищата

Йордан Лечков

С искане за отвод на наблюдаващия прокурор Пламен Стефанов започна днес съдебното заседание по трето дело срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков в Старозагорския окръжен съд. Футболната звезда от близкото минало отново е обвиняем по чл. 282 по НК за престъпление по служба с цел облага. Според обвинителния акт той разпоредил да се вади пясък и баластра от коритото на Сливенска река, на стойност 14 642 лв., за запълване на дупки по междуселските пътища в община Сливен.

Мотивите на адвокат Иван Ангелов за искания отвод на прокурора Стефанов бяха, че е силно предубеден и проявява тенденциозно отношение към подзащитния му Лечков. Съдебният състав, с председател съдия Татяна Гьонева, отхвърли това искане, тъй като прецени, че е неоснователно.

Отхвърлено беше и второто искане, направено от адвокат Ангелов, за прекратяване на наказателното производство по делото и то да бъде върнато на прокуратурата. Мотивите бяха, че бившият национал не е бил разпитан непосредствено след като му е било повдигнато обвинението, което представлява сериозно процесуално нарушение и ограничава правото му на защита.

На съдебното заседание присъстваше представител на Министерството на земеделието и храните, който предяви граждански иск на стойност 14 642 лв., но съдът не допусна разглеждането на гражданския иск в този съдебен процес.

Следващото съдебно заседание ще се проведе утре (вторник) от 9.30 ч.

Жанета ДЕЯНОВА
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн