Набира скорост кампанията “Помощ от приятел” на Спасителния център

STZAGORA.NET

Кампанията “Помощ от приятел”, която Спасителният център за диви животни в Стара Загора инициира в началото на годината, набира все повече симпатизанти. Ето как разказват за нея от “Зелени Балкани”:

Започнахме с Бодилко – симпатичното таралежче, наричано за по-кратко Илко (на първата снимка). За няколко дни той намери приятели не само на себе си, но и на останалите три таралежа в Центъра.

След това ви представихме чаплата Сива. Още първия ден на молбата ни за помощ откликнаха двама дарители. След това в изминалите дни броят им нарасна до пет, после шест… Така, благодарение на добрата воля на тези хора, Сива успя да се възстанови по-бързо от очакваното, и на връх Баба Марта тя напусна Центъра здрава и силна за предизвикателствата на дивия живот.

Съдбата на Сива последва и белият ангъч Гъчо (на втората снимка). След като за два дни той намери трима приятели, престоя му в Центъра се увенча с освобождаване на язовир Овчарица.

Последни в кампанията ви представихме трите забулени сови – Тиха (на третата снимка), Сянка и Видко (Привидение).

Както предходните животинки в нужда, совите трогнаха сърцата на много добри хора, и за три дни намериха своите покровители. За тях е още рано да бъдат освободени, но се надяваме с помощта която получихме, да успеем бързо да подобрим състоянието им, защото идва пролетта, и ако искаме нашите сови да имат бебета тази година, трябва да побързаме.

Координатор на кампанията:
Христина КЛИСУРОВА – Ветеринарен лекар
Връзки с обществеността Спасителен център за диви животни
e-mail: hhristova@greenbalkans.org; моб. тел.: 0886570053
*gerb

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн