Депутатът д-р Ваньо Шарков иска оставката на здравния министър

Д-р Ваньо Шарков

STZAGORA.NET
“Здравният министър д-р Стефан Константинов трябва да си отиде. Когато има човек, който нищо не прави, а създава проблеми, по-добре е да бъде сменен. Такъв е и този случай. Не може човек, който дори не е ръководил болница, да отговаря за здравната система.”

Това коментира днес пред “Старозагорски новини” д-р Ваньо Шарков, депутат от “Синята коалиция”. Въпросът е бил обсъждан на заседание на Националния съвет на СДС. Попитан за аргументите, д-р Шарков каза, че те са няколко: здравният министър не казва на кого са раздадени 2,5 милиона лева бонуси; не уточни по какви критерии на едни спешни центрове са дадени пари, макар и малко, а на други – никакви (какъвто е Старозагорският), и продължава да стоварва вината върху лекарите от Спешна помощ; здравната реформа боксува, цените на лекарствата постоянно се повишават. Според депутата д-р Константинов не е работил в екип с вече бившата шефка на Националната здравна каса Нели Нешева, което също е било знак за проблеми в системата и липса на координация в сектора.

Д-р Шарков разкритикува и честите смени, които според него говорят за лош кадрови ресурс. Той е скептик, че министър Константинов ще намери сам някакъв начин за намаляване цените на лекарствата, а няма да очаква единствено и само премиерското решение на проблема.

Добрина СЛАВОВА
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн