Членове на “Съюз Стара Загора” гравитират към ВОТ

Пламен Юруков

STZAGORA.NET
На 29 февруари т.г. лидерът на партия “Воля, отговорност, толерантност – консерватори” (ВОТ) Пламен Юруков проведе дискусия на тема “Модерният консерватизъм и бъдещето на България”. Форумът се състоя в конферентната зала на старозагорския хотел “Ефир” и на него присъстваха още общинските съветници от “Съюз Стара Загора” Мария Динева и Методи Пенчев, както и техните съмишленици Красимира Чахова, бившият депутат Евгени Жеков и др.

Юруков подчерта, че партията му проповядва модерната версия на консерватизма, където основната цел е да се защитава силата на личността пред властта на държавата. На второ място той постави справянето с институционалните проблеми в България. За целта ВОТ предвижда разделянето на политическите от административните функции, и “резонните” прозрачност и отговорност на управлението. Освен това била нужна промяна на избирателната система. Според лидера на ВОТ Пламен Юруков за по-функционалното управление е нужно парламентарният мандат да бъде 2, а не 4 години. Партията предлага още ограничаване функциите на държавата, защита на личната неприкосновеност и нов подход при вземането на решения. Те трябва да стават не на базата на партийни лозунги и на популизъм, а стъпвайки на информация и на знание, заключи Юруков.

Росица ДИМИТРОВА
-gerb

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн