Задържаха ловец с бойна карабина

STZAGORA.NET
На 27.02.т.г. в Полицейски участък – Гурково към Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение от концесионера на едродивечов ловностопански район, разположен в с. Пчелиново, община Гурково, за това, че на същата дата около 15.30 ч. при извършен обход в землището на с. Лява река абелязал лице, носещо ловна пушка. При извършената проверка е установено, че 47-годишният В.Н. от Гурково носи незаконно притежавана ловна пушка 12-ти калибър, турско производство, с ловни патрони за нея, както и бойна карабина, калибър 7,62 мм, с оптичен мерник и 6 бойни патрона калибър 7,62 х 54. В.Н. е задържан за срок от едно денонощие.По случая в Районно управление «Полиция» – Казанлък е образувано досъдебно производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Казанлък по отношение на взломната кражба на четири кози и две ярета, осъществена на 26/27.02.т.г. от селскостопанска постройка в с. Шаново, община Мъглиж, собственост на 77-годишен старозагорец, са установени извършителите на деянието. Това са 31-годишният И.Г. от с. Сотиря, община Сливен, и 56-годишният Г.А. от Казанлък, придвижващи се с товарен автомобил Мерцедес «208 Д» със сливенска регистрация, в който са открити откраднатите животни. И.Г. и Г.А. са задържани за срок до едно денонощие. Работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн