Уволниха директора на III ОУ

STZAGORA.NET

РИО сложи точка на училищната сага в старозагорския кв.”Кольо Ганчев”

Иван Колаксъзов

Със заповед от 21 февруари 2012 г. началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) Татяна Димитрова е уволнила дисциплинарно Иван Колаксъзов, директор на Трето основно училище “Кольо Ганчев” в Стара Загора. Аргументите са въз основа на констативния протокол на РИО от направената проверка в училището от м. ноември 2011 г. и последвалата проверка на Община Стара Загора от м.януари тази година.

Проверките са направени след две жалби на пет начални учителки в кварталното училище, подкрепени от подписите на 159 родители. Констатирано е, че директорът Иван Колаксъзов действително е прилагал към тях психически тормоз и заплахи за дисциплинарно уволнение. Има данни за присвояване на средства и неправомерно раздаване на материални стимули на “негови” хора.

“Не вярвахме, че справедливостта ще възтържествува и ще се сложи край на мъките ни – сподели една от потърпевшите учителки. – Сега живеем нов живот. Веднага се почувства добрият климат. Имаме стимул и мотивация за работа.”

“В училището вече е спокойно и приятно за работа – коментира Галина Бекярова Тофтисова, временно изпълняваща длъжността директор на учебното заведение до провеждане на конкурс. – Колегите са ентусиазирани за увеличаване броя на учениците и се надявам да успеем.”

Относно решението на Общинския съвет от 16 февруари 2012 г. за преструктуриране на III ОУ “К.Ганчев” от основно в начално от новата учебна година, г-жа Тофтисова сподели, че засега коментариите са противоречиви.

Галина Тофтисова е начален учител с английски език.
Към днешна дата в школото се учат 107 ученици от предучилищна възраст до осми клас, почти всички в маломерни паралелки.

Росица РАНЧЕВА
-

социални бутони

2 коментари on “Уволниха директора на III ОУ”

  • пенева wrote on 27 февруари, 2012, 15:44

    Не е Галина, а Гергана и е с курс английски, драга журналистке, ама поне ние се отървахме от нея, нека си я коткат там, халал да им е.

  • svetla wrote on 22 март, 2012, 15:07

    Г-жа Тофтисова е много свестен човек. Блазе им на колегите, че ще работят с нея. А за завистта на някои – без коментар – то си им личи.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн