Установиха 20 незаконни строежа край яз.”Копринка”

STZAGORA.NET

Брегът на яз. "Копринка". Снимка ZERO-NERO, http://photo-forum.net*

20 броя незаконни строежи са установени в сервитута (прилежащият терен) на язовир “Копринка”, съобщиха от Регионален отдел “Национален строителен контрол” – Стара Загора, при РДНСК Югоизточен район в отговор на журналистическо питане на “Старозагорски новини”. За тяхното премахване са издадени 13 броя заповеди на основание съставени констативни актове по чл.225 ЗУТ. В сила са влезли четири броя, които са в процедура по премахване – покана за доброволно изпълнение – за един строеж, избор на изпълнител за два от строежите и предстоящо премахване, определено за м.март, за един строеж. Една от заповедите е доброволно изпълнена, а за осем от заповедите има все още висящо съдебно производство. Заповедите на началник РДНСК ЮИР са потвърдени на първа инстанция, но са обжалвани пред ВАС и са без решение до момента.

Проверката за незаконното строителство е била извършена съвместно с РИОСВ – Стара Загора.

Проверени са били и 27 строежа на територията около язовир “Жребчево” (намиращ се на територията на три общини – Нова Загора, Твърдица и Гурково), като са съставени 22 констативни протокола. При проверките са констатирани 5 строежа, за които не са представени необходимите строителни книжа и документи и са образувани административни производства по реда на чл.225 ЗУТ за издаване на заповеди за премахване.

В процеса на административното производство за един от строежите е представено Удостоверение за търпимост, издадено от главния архитект на Община Нова Загора, след което образуваното административно производство е прекратено.

В процеса на административното производство за друг от незаконните строежи, при извършена втора проверка е установено, че е премахнат доброволно от извършителя.

За останалите 3 незаконни строежа са издадени заповеди за премахване. Заповедите са влезли в законна сила. Един строеж е премахнат доброволно, а другите два са в процес на доброволно премахване от извършителите.

Подготви за печат:
Росица РАДНЕВА

_______

Снимка ZERO-NERO, http://photo-forum.net
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн