Проект „Долината на розата и траките” подготвят по инициатива на Казанлък пет съседни общини

STZAGORA.NET

В Павел баня днес се състоя обществено обсъждане и бе подписан договор за партньорство между общините Казанлък, Павел баня, Карлово, Сопот и Мъглиж във връзка с кандидатстване ссъс съвместен проект по ОП „Регионално развитие”, мярка BG161PO001/3.2-02/2011 – „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”. Община Казанлък е водеща организация, а партньори по проекта са общините Павел баня, Сопот, Карлово и Мъглиж.

На тази втора работна среща бе представена концепцията на проекта, както и бе уточнено неговото наименование – “Долина на розата и траките”. На срещата присъстваха кметовете на Казанлък Галина Стоянова, на Мъглиж Господин Господинов, на Павел баня Станимир Радевски и зам.-кметовете на Карлово и Сопот, водещият експертен състав по проекта от София, координаторите по проекта от общините партньори, туристически фирми, директори на музеи и др.

Целта на съвместния проект е създаване на общ имиджов продукт на региона, създаване на туристически бранд, разпознаваем от потребителите, търсене на нови пазари на регионалните продукти, насърчаване предлагането на туристически услуги извън сезона и др.

Обявената мярка за маркетинг на дестинациите с културно-историческо и природно наследство ще допринесе дългосрочно за развитието на потенциала и туристическата индустрия в региона, обхващащ тези съседни общини.

Първата среща между представители на петте общини бе по инициатива на община Казанлък през месец ноември 2011 г.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по схемата е в диапазона от 200 000 лв. до 500 000 лв. Кандидатът трябва да има и задължителен собствен принос от 5%.

Бенефициент по проекта е Община Казанлък с партньори поканените четири общини. Крайният срок за подаване на предложенията е 15 март 2012 г.
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн