Община Чирпан ще работи с бюджет от 10 млн. лева

STZAGORA.NET

Кичка Петкова

Общинските съветници в Чирпан, 21 на брой, приеха с пълно единодушие бюджета на общината за 2012 г. Кметът Кичка Петкова запозна медиите с подробности по финансовата рамка, която е в размер на 10 031 000 лева.

Близо 5 млн. лева от бюджета ще се използват за изкърпване на уличната мрежа в общината. Заделена е сума за ремонт на една от големите улици в града – „Христо Ботев”. Идеята на ръководството е да й се направи основен ремонт, но тъй като предстои подмяна на канализационната и водопроводната мрежа, се е стигнало до решение на този етап да се направи само частична реставрация по улицата.

Кметският екип залага 42 000 лева за развлекателни мероприятия в Бюджет 2012. Обновен и различен от досегашните е културният календар, за чиято реализация са необходими 29 100 лева. “Сумата е по-ниска от миналогодишната, но това не означава, че няма планирани интересни културни мероприятия. Напротив, ние залагаме на нови и различни събития”, коментира Кичка Петкова. За спорт Общинският съвет гласува 12 800 лева.

Зам.-кметът на общината Стайко Генов уточни, че за капиталови разходи са заложени 721 000 лв. От тях 191 000 лв. ще са необходими за ремонт на 93-километровата общинска пътна мрежа. Съгласно договора, сключен между Община Чирпан и фирма „Нелсен Чистота”, сумата за снегопочистването на града е 48 000 лева, а за четвъртокласната пътна мрежа – 30 000 лв. Заради тежката зимна обстановка тази година разходите на общината за снегопочистване на скочили с 28 000 лв.
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн