Трима души загинаха при катастрофа край село Любеново

STZAGORA.NET
От полицията рано тази сутрин съобщиха, че на 21.02.т.г. около 18.10 ч. по пътя Раднево–Гълъбово, в близост до с. Любеново, л.а. “Опел Вектра” с хасковска регистрация, управляван от 35-год. З.К. от Ивайловград, губи управлението над автомобила и навлизайки в лента за насрещно движение, удря в предната лява част насрещно движещия се т.а. «ДАФ» със старозагорска регистрация, управляван от 54-год. П.П. от Стара Загора. Товарният автомобил, вследствие на удара, от своя страна се удря в движещия се в насрещното платно зад л.а. “Опел Вектра” втори л.а. “Опел Вектра” с хасковска регистрация, управляван от 55-год. К.П. от с. Малък извор, общ. Стамболово, обл. Хасково.

От удара водачът и съпругата му – Д.П., 53-годишна, от същото село (седяща на задната седалка) са загинали на място. Возещият се на предната дясна седалка – И.Г., 53-годишен, от с. Орешец, общ. Харманли, е откаран и настанен в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора, с опасност за живота (отстранен му е далакът, има гръдни и коремни травми, според медиците – бел. ред.).  Возещата се на задната седалка Р.К., 11-годишна, от с. Малко Градище, общ. Любимец, обл. Хасково, е откарана в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора, където е починала, а деветгодишната й сестричка М.К. е откарана и настанена в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора с опасност за живота. (За съжаление шансовете на детето за оцеляване не са високи, то е с тежки черепно-мозъчни травми, съобщиха преди малко лекарите – бел. ред.)

Водачите З.К. и П.П. са изпробвани с дрегер за употреба на алкохол, като техническото средство отчело на водача З.К. – 0,10 промила, а на водача П.П. – нулеви показания. На двамата водачи са издадени талони за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Vesti.bg, вторник, 22.27 ч. Три са жертвите на катастрофата, станала край село Любеново. Това са мъж, жена и 11-годишно момиченце, което е починало в болницата.

Преди минути спасителните екипи са открили в смачкания до неузнаваемост автомобил 9-годишно момиченце, което е в изключително тежко състояние.

На пътя между Раднево и Гълъбово, в близост до село Любеново, са се сблъскали челно лек автомобил “Опел Вектра” и товарен автомобил ДАФ.

Заради катастрофата временно е затворен пътят Раднево-Гълъбово в участъка Бели бряг- Любеново, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Движението ще бъде възстановено веднага след освобождаване на пътното платно.

* * *

Стара Загора: Мъж и жена са загинали, друг мъж и дете са пострадали при катастрофата край село Любеново

Агенция ФОКУС,вторник, 21.51 ч. Мъж и жена са загинали при катастрофата край Старозагорското село Любеново. Друг мъж и дете са пострадали при катастрофата. Все още не са изяснени самоличностите на пострадалите и на загиналите. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният в ОД МВР-Стара Загора.

Нещата тепърва се уточняват, защото когато са отишли полицейските екипи, едната линейка вече е била вдигнала пострадалите от мястото на инцидента.

Пострадалите са транспортирани в болница в Стара Загора, а пътнотранспортното произшествие е на територията на РУП-Раднево. Обстановката е тежка и всичко се уточнява. Групата, която извършва огледа, е от управлението в Раднево. Изпратен е и екип за уточняване на самоличност, защото пострадалите и загиналите при инцидента са нямали документи в себе си. Нещата стават бавно, затова и ние не знаем самоличността, посочи дежурният.

Сигналът за произшествието е получен в 18:12 часа. Вероятно катастрофата е станала 10-15 минути преди това.
Движението все още не е освободено. Обходният маршрут е през село Трояново, където е управлението на Рудник Трояново 1. Изходът е от Гълъбово през Трояново за Раднево.
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн