Казанлък с награда от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма

STZAGORA.NET

Община Казанлък получи една от трите специални награди на туристическото изложение „Ваканция и Спа експо`2012″. Наградата бе връчена от зам.-министър Иво Маринов за „Атрактивно и професионално представяне на български туристически продукт“. Същото отличие получиха още общините Шумен и Враца.

Отличието на Казанлък се дължи на изключително стилната и красива визия на щанда и новите информационни материали. Концепцията им е развита върху двата водещи символа на района – розите и тракийската цивилизация. Материалите бяха високо оценени и от представителите на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, и от професионалистите в бранша – туроператори, турагенти и журналисти, пишещи за туризъм. Новият формат на Празниците на розата като фестивал също се очаква с нетърпение. За него знаеха над 60% от посетителите на щанда.

Представилите се съвместно Шумен и Преслав също получиха награда за атрактивно презентиране на туристическите си продукти. На щанд от 18 кв.м те представиха анимация, свързана с първото българско царство, монети и предмети от фондовете на историческите музеи в Шумен и Велики Преслав. На щанда на община Враца посетителите бяха привлечени от възстановките на събития от най-дълбока древност до Възраждането.

Акцент на борсата, която се проведе в София от 16 до 18 февруари, бе културният туризъм. Българските участници в изложението бяха 225, между които 56 общини и сдружения от страната.
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн