Виното, любовта и музиката събраха стотици хора на чирпанския площад

STZAGORA.NET

Първият по рода си фестивал „Вино и любов” организира днес община Чирпан. Присъстващите бяха стотици, което се дължеше както на страстта им към виното и любовта, така и на благоприятното и топло слънце, което грееше за всички.

Кметът на общината Кичка Петкова откри фестивал „Вино и любов” 2012 и категорично обеща, че предвид големия интерес от страна на чирпанлии и гости на града, този празник ще се превърне в традиция за общината.

Винопроизводителите, които взеха участие в конкурса и които получиха специална грамота за инициативност и проявен излючителен характер във фестивала „Вино и любов”, бяха шато „Рогошев”, ЕТ „Корели – П. Трендафилов” и Професионална гимназия по селско стопанство „Чирпан” (ПГСС).

За любовното и романтично настроение на чирпанлии се погрижиха децата от Център за обществена подкрепа в града (ЦОП), от ПГСС, както и сръчните ученици на СОУ „П.К. Яворов”, които раздадоха своите валентинки безплатно на присъстващите на площада.


Фестивалната програма започна с постановка, подготвена учениците от ПГСС, по изпращането на лозарите към лозовите масиви, а самодейците от Централния пенсионерски клуб в Чирпан, както и от Пенсионерски клуб „Иван Димов”, представиха спектакъл от песни и танци за зарязването на лозите.


За веселото настроение на всички се погрижи оркестър „Чирпан”. Разбира се като истински ценители на виното, песните и танците, присъстващите завиха кръшно тракийско хоро, което бе поведено от кмета на Общината – Кичка Петкова.


Накрая зам.-кметът Стайко Генов обяви победителя в конкурсната надпревара за „Най-пивко вино” и „Виночерпец 2012”. Те бяха присъдени на „Шато Рогошев” – Чирпан. Победителят бе определен от присъстващите, които имаха възможостта да гласуват през цялото време, докато течеше програмата.


На участниците във фестивала г-н Генов връчи следните отличия:
- На Център за обществена подкрепа Чирпан – грамота за сръчност, индивидуалност и оригиналност;
- На СОУ „П.К. Яворов” – грамота за щедрост и креативност;
- На ПГСС Чирпан – грамота за стил и фантазия.

Текст и снимки:
Стиляна КАМБУРОВА-МИЛЧЕВА

*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн