Сложна обстановка в Община Стара Загора

STZAGORA.NET

Зимната обстановка в Община Стара Загора остава сложна, предвид снеговалежа и силният вятър. Към 9.00 часа без ток са селата Борилово, Воденичарово, Михайлово, Петрово и Самуилово. Електрозахранването е възстановено в с. Остра могила.

Пътят между Михайлово и Самуилово е залят с вода и е непроходим. Използва се обходният маршрут през селата Гита – Осларка – Самуилово. Четвъртокласната пътна мрежа се почиства от 15 снегопочистващи машини на „Пи Ес Ай”.

По данни на община Стара Загора особено опасен поради снегонавявания е пътят между селата Могила и Хан Аспарухово. Хората в този регион трябва да се въздържат от пътуване освен в краен случай.

Градският транспорт в Стара Загора се движи със закъснение от 5 до 10 минути. Малко повече закъсняват автобусите до селата. Поради снегонавяванията тази сутрин не са стигнали до крайните дестинации автобусите до Люляк, Дъбрава и Телевизионната кула, който изобщо не е тръгнал.

Кметът Живко Тодоров и заместникът му Йордан Николов проверяват на място как се почистват улиците в града, наличната и необходима техника, както и използването на препарати и други средства за предотвратяване на заледяването. Общинското ръководство призовава гражданите към спокойствие, както и да не се предприемат пътувания в региона, ако наистина това не е наложително.


В момента в Стара Загора вали слаб сняг, температурата е -3 градуса, но истинското усещане е за -10, поради силния вятър. Най ниска, -7 гр. е температурата в Борилово, Змейово и Богомилово, а най-висока, -2 гр. е в Могила, Малко Кадиево, Маджерито и Загоре.

-

социални мрежи

2 коментари on “Сложна обстановка в Община Стара Загора”

  • diva wrote on 7 февруари, 2012, 18:32

    Срамота! В Дъбрава няма автобус от 20 дни! Всички шофьори на автобуси се оправдават, че не могат да обърнат на крайната спирка. От там тръгват не повече от 5 човека дори в хубаво време, а сега вече всички са изгубили надежда, че някой ще ги свали до града. Не знам защо всеки път изпращат все по-големи автобуси, които са стари, едва се качват нагоре , понякога стигат до спирка Магарешка поляна и решават, че няма да продължат нагоре и 2 км жителите на Дъбрава вървят пеша. Така се живее в Стара Загора.

  • viki4a wrote on 7 февруари, 2012, 20:57

    Каква дъбрава кви 5 лева, то там през лятото е изпитание да стигне човек камоли в това време, Една от главните улици генерал столетов не е изчистена не може да минат рейсовете, ти искаш селото…


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн