Полицейски бюлетин – 7 февруари

STZAGORA.NET
Разкрито престъпление:
В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Гълъбово по отношение на гражбата на яке, собственост на 23 годишен мъж от с. Калугерово, общ. Симеоновград, осъществена на 04.02.т.г. от търговското помещение на бензиностанция «Гранит М» – Гълъбово, е установен извършителя на деянието – това е : 17 годишния Х.Д. от с. Обручище, общ. Гълъбово. В якето са се съдържали : мобилен телефон, флаш памет 4 GB, лична карта и ключ за секретна брава / всичко на обща стойност 300 лв./. Вещите – предмет на кражбата са предадени от Х.Д. доброволно. Работата по случая продължава.

Кражби:
За времето от м. декември миналана година до 05.02.т.г., чрез взломяване решетката на прозорец е проникнато в избено помещение към частна къща в Чирпан, собственост на 72 годишна пловдивчанка, откъдето е извършена кражба на : три пластмасови бутилки от по 3 литра домашна ракия, осем буркана с домати и кантарче за домашни нужди. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан.

За времето от 03.02.т.г. до 05.02.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в избено помещение в бл. 104 на кв. «Три чучура»-юг, собственост на 28 годишен старозагорец, откъдето е извършена кражба на : 40 л. домашна ракия и 20 л. домашно вино / всичко на обща стойност 350 лв./. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 05.02.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 55 годишната магазинерка при РПК «Наркооп» – Стара Загора, за това че в с. Елхово, общ. Стара Загора, неизвестeн извършител чрез премахване на керимиди на покрива и преминаване през тавана е проникнал в смесен магазин, като откраднал : близо 120 кутии цигари от различни марки, четири щафети шпеков салам, три шпека сервилат, четири салама «Амбарица» и други хранителни стоки. Стойността на нанесените от кажбата щети са в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 05.02.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частен дом, разположен в с. Дъбово, собственост на 58 годишна казанлъченка, откъдето са откраднати : телевизор, две нощни шкафчета и пружина за легло. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 05.02.т.г. в Районно управление «Полиция» – Гълъбово е получено съобщение, за това че за времето от 20.01.т.г. до 05.02.т.г., чрез взломяване входната метална решетка е проникнато в частна къща в с. Мъдрец, собственост на 53 годишен старозагорец, откъдето е извършена кражба на : телевизор, фризер, 20 литрова газова бутилка и газов котлон. Работата по случая продължава.

ПАБ:
На 05.02.т.г. около 04.15 ч. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение от 62 годишна жена от с. Ягода, общ. Казанлък, за това че гори къща й, разположена на ул. «3-ти март» – от инцидента е изгоряла около 100 кв.м. покривна конструкция, покъщината и стопанската постройка до къщата, в която се съхранявали дърва за огрев. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване.

ПТП:
На 05.02.т.г. около 03.55 ч. по пътя с. Средец – с. Опан, на около 200 м. след с. Средец, поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се челно в крайпътно дърво, т.а. «ДАФ», с прикачено ремарке, с турска регистрация, управляван от 43 годишния турски гражданин М.Х. От ПТП водачът получил множество травматични увреждания, като е откаран и настанен за лечение в отделение «Реанимация» ва МБАЛ- Стара Загора със счупени ребра и контузия на белите дробове, с опасност за живота.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн