Подайте данъчната си декларация до 10 февруари и спестете от данъка за довнасяне

STZAGORA.NET
До 10 февруари физическите лица и еднолични търговци, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от 5% отстъпка, ако платят сумите в срок, напомнят от НАП. Намалението се ползва само при условие, че ако е дължим, авансовият данък е внесен през 2011г. Отстъпката от 5% е валидна и за всеки клиент подал декларацията си по Интернет, подписана с електронен подпис, до края на кампанията – 2 май, като може да се ползва само едната.

Само за месец в Офисите на НАП В Стара Загора и Казанлък са подадени 920 декларации. От възможността за изпращане на декларации по интернет, подписани с електронен подпис са се възползвали 66 лица. До петък 3 февруари, в централния бюджет от данъка върху доходите на физическите лица са влезли над 3,3 милиона лева. Данъкът може да се плати по Интернет, чрез банков превод или директно в клоновете на банките, намиращи се в офисите на НАП, но не по-късно от 2 май 2011 г.

При плащане по банков път се изисква попълването на платежно нареждане за плащане към бюджета. Задължително условие за коректно плащане е вписване на верни лични данни, период, за който се отнася вноската и входящ номер на декларацията. Важно е в платежното нареждане да се попълни и кода за вид плащане (111213-„Данък върху доходите на физически лица – свободни професии, граждански договори, наеми и др.” за декларациите за облагане на доходите на физически лица) в специално определеното за това поле.

Отстъпката от 5% е валидна и за всеки клиент, подал декларацията си по Интернет, подписана с електронен подпис, до края на кампанията – 2 май, като може да се ползва само едната отстъпка.

НАП напомня на клиентите си да не пропускат попълването и на справката за окончателния размер на осигурителни доход за 2011г., когато е необходимо.

Всеки клиент може да се консултира как да попълни данъчната си декларация на цената на градски разговор избирайки информационния телефон на НАП: 0700 18 700, да потърси и подготви необходимите формуляри на документи от страницата на НАП в Интернет на www.nap.bg, или да посети на място Офисите на приходната агенция.
-vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн